Flottabajnokság 2015

Utánpótlás sikerek – TVSK győzelmek a kishajós flottabajnokságon

 

Második alkalommal került sor az utánpótlás számára rendezett flottabajnokságra. A versenynek ezúttal a TVSK alsóörsi telepe adott otthont. Maga a verseny augusztus 14-16. között zajlott, sok játékos és oktató jellegű programmal.

Több egyesület is nevezte gyermekeit a bajnokságra. A TVSK-t képviselő fiataloknak nem volt idegen a Laser Picoval való vitorlázás, hiszen már a kezdetektől fogva ilyen típusú hajókon tanultak a táborokban és az edzéseken. Többen kipróbálhatták már magukat kisebb házi rendezésű versenyeken is így nem volt teljesen ismeretlen számukra a szituáció.

 flottabajnoksag_2015_3 (1)

Az időjárás sajnos nem volt igazán kegyes, az a fránya – amúgy is gyengécske – szél újra és újra leállt. Végül öt rajtkísérlet után két futamot lehetett befuttatni. Ennek ellenére rendkívül jó hangulatban és jókedvben telt el ez a néhány nap. Péntek este szabályismereti előadást hallgattak a gyerekek, szombat este közös gulyásleves és buli várta őket, s a futamokon kívül a TVSK kikötőjében fürdőzéssel, filmnézéssel és fontos szakmai eszmecserékkel telt a várakozás. A szülők és az edzők is sokat segítettek, hogy végül a résztvevő vitorlázók jól érezzék magukat, és belekóstolhassanak a vitorlásversenyek hangulatába.

 DSC_4841

 Az eredmények pontosan igazolták, hogy a többet és aktívabban vitorlázó csapatok a versenykörülmények között jobban tudnak teljesíteni. Az előzetes ismereteknek és az egész nyáron át tartó gyakorlásnak köszönhetően a TVSK kiemelkedő eredményeket ért el a kishajós bajnokságon. A Laser Pico kategóriában a dobogó mindhárom fokát a Túravitorlás Sport Klub fiatal vitorlázói foglalták el.  Angelus Áron és Angelus Anna a harmadik helyen, Korompay Örs és Érdi Vince a második helyen, míg végül Rendek Zsombor és Rendek Örs az első helyen végeztek és nyerték meg a Laser Pico bajnokságot. Az RS Feva osztály bajnoka pedig a Sigmond Soma, Rákosfalvy Zoltán a Balatonfüredi Vitorlás Iskola kettőse lett. A csapatversenyt pedig szintén a TVSK nyerte.

 DSC_5537

Az utánpótlás kedvenc oktatóhajóival, a Laser Picóval és az RS Fevákkal rendezett flottabajnokságot idén a TVSK, az MVSz, az RS Sailing, a Café Ponyvaregény, a Piper’s és a Live PR támogatta.

Részletes eredmények: laser_pico_flottabajnsoksag_2015_vegeredmeny

Gratulálunk a gyerkőcöknek a szép eredményekért és kívánunk további sikereket!

Jó szelet!

Képek forrása: VGYE, Mag Andi

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!